fbpx

Waarom je geen actie onderneemt

Heb je soms het gevoel dat je stil staat, vastloopt of niet genoeg vooruitkomt om je doel te bereiken? In deze blog bespreek ik waarom je geen actie onderneemt en geef ik je tips om weer vooruit te komen, te groeien en succesvol te worden.

 

We willen allemaal groeien, voorwaarts gaan en onszelf verder ontwikkelen. Maar soms kom je op een punt dat je geen mogelijkheden meer hebt om vooruit te komen. Je ziet niet meer wat je nog allemaal kunt doen om je doelen te bereiken. Hoe komt dat toch? Dit komt omdat je gestopt bent, vaak  onbewust, om actie te ondernemen. Terwijl die acties noodzakelijk zijn om succesvol te worden en je doel te bereiken!

Waarom je geen actie onderneemt

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je geen actie onderneemt en vastloopt. Ik heb er hier de belangrijkste op een rijtje gezet.

1. Je hebt geen ruimte meer in je dagelijkse schedule om actie te ondernemen

Je tijd wordt op dagelijkse basis soms makkelijk opgeslokt door allerlei kleine irrelevante zaken zoals je mailbox, appjes, nieuwsberichten, social media etc. En ongemerkt kost dit een heleboel van je tijd. Daarom wordt het tijd om je prioriteiten op orde te stellen en je te focussen op datgene wat je direct vooruithelpt. Dus belangrijke zaken als eerste doen! Dat betekent soms ook dat je de boel de boel moet laten – if you know what I mean. Een hoop dingen in je leven kunnen ook later! In mijn podcast “Tijdmanagement” op Spotify vertel ik je hoe je kunt prioriteren!

2. Je bent verlamd door de meningen van anderen

Je bent te bang om actie te ondernemen doordat je jezelf afvraagt wat andere mensen van je zullen denken. Dit ervaren heel veel vrouwen op dagelijkse basis in hun werk maar ook in hun privéleven waardoor ze geen stappen meer durven te zetten.

Laat dit los! Andere mensen zullen altijd oordelen, focus je niet op hun meningen maar op je eigen acties! Dit kost je anders onnodig veel energie en dat is zonde want deze kun je veel beter gebruiken voor dingen die wél waardevol zijn.

3. Je maakt je stappen te groot waardoor je ze niet zet

Soms kun je je next move te groot maken waardoor je niks meer onderneemt. Je loopt er telkens tegenaan te hikken omdat hij te groot is. Zo zonde! Deel je grote stap op in kleine stapjes, kleine acties. Want als jij elke dag kleine stappen zet, tellen ze vanzelf op in een grote resultaat! 5+5 = 10 maar 2+2+2+2+2 is ook 10!

4. Je kunt het grote plaatje nog niet helemaal overzien

We willen heel graag alles kunnen overzien als we actie ondernemen. We willen precies al weten wat de uitkomsten zullen zijn. Maar het is vaak helemaal prima als je puzzel nog niet helemaal compleet is. Het komt vanzelf met de tijd! Vertrouw erop dat je nu genoeg weet om de volgende stap te zetten.

5. Je motivatie is gezakt

We beginnen vaak voortvarend aan een plan maar gaandeweg verwatert je motivatie. Herkenbaar? Bedenk bij jezelf of dit zo is en vraag jezelf af wat de redenen hiervoor zijn. Is je doel veranderd? Is je doel niet meer belangrijk? Is je situatie veranderd? Dit zegt veel over waarom je motivatie is gezakt.

Oke, je weet nu wat jou tegenhoudt om actie te ondernemen. Hoe ga je dit tackelen? Vind hier mijn tips om actie te ondernemen

  1. Elke stap is er een, hoe klein ook. Dus begin met babysteps – ook die leveren resultaat op!
  2. Trek je niets aan van de mening van anderen – vaar lekker je eigen koers en leef je eigen leven!
  3. De puzzelstukjes die je nu mist komen vanzelf op de juiste plek terecht, vertrouw op het proces!
  4. Plan gericht tijd in je agenda om actie te ondernemen en blokkeer alle ruis van buitenaf. Leg dus je telefoon bewust weg!
  5. Wees je ervan bewust dat het enige wat nog tussen jou en je succes staat een X aantal stappen zijn. Als je je dit realiseert dan ben je veel meer gedreven om je stappen te maken!

Als coach help ik ondernemende vrouwen en vrouwen in het zakelijke leven om sneller door te breken. Zoek je een coach die jou helpt om succesvol te worden? Lees dan hier meer over mijn coaching voor vrouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.