fbpx

5 Redenen om een coach in de arm te nemen

Waarom zou je voor coaching kiezen? Misschien ben je aan het overwegen om een coach aan te nemen en ben je nog aan het twijfelen. In deze blog bespreek ik 5 redenen om een coach in de arm te nemen!

Reden 1) Je wilt leren van andermans expertise

Coaching is dé manier om meer te leren van experts die al ruime ervaring hebben met zaken waar jij mee bezig bent. Je hoeft niet alles zelf uit te vinden, de coach deelt de best practises met jou.

Denk aan: 

  • Hulp om een ondernemersplan schrijven en je bedrijf opzetten
  • Doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkt
  • Meer omzet genereren door effectieve marketing
  • Hulp om je boodschap af te stemmen op je doelgroep
  • Zelfvertrouwen ontwikkelen

Reden 2) Je wilt sneller doorbreken

Doordat coaches direct kunnen overzien waar jij mee bezig bent en weten wat werkt en niet werkt, kun je sneller doorbreken. Je hoeft namelijk niet eindeloos alleen door te blijven ploeteren. 

Je weet door coaching op welke activiteiten jij je wel en niet moet richten om sneller doorbraak voor elkaar te krijgen.

Waarom 30 km/u gaan als je ook 200 km/u kunt gaan? Stap in die Ferrari! Je bereikt je bestemming veel sneller en dit maakt het veel spannender en leuker!

Reden 3) Je wilt sparren met een mentor

Als je een multitalent bent en graag in je omgeving deelt waar je mee bezig bent, kan het ook fijn zijn om te sparren met iemand die zich buiten jouw persoonlijke omgeving bevindt. Iemand die met een objectieve blik naar jouw doelen en acties kan kijken.

Vrienden en familie geven je toch vaak advies door een gekleurde bril, want ze kennen je en willen je niet kwetsen. Maar in sommige gevallen begrijpt je omgeving je ondernemersdrang of je honger en ambitie om te groeien niet. Dan is het juist prettig om met een gelijkgestemde te sparren.

Maar soms heb je gewoon even die no-nonsense houding van een expert nodig om eerlijke antwoorden te krijgen.

Dit brengt je vaak verder dan door alleen te sparren met je vrienden en familie omdat de coach zonder gêne kan adviseren vanuit een objectieve expertrol.

Reden 4) De coach houdt jou on track

Doordat je op regelmatige basis sessies hebt met je coach blijf je op het juiste pad. Dit houd je gemotiveerd en helpt je je doelen te bereiken.

Met de coach kun je afspraken maken over zaken waar je aan gaat werken en kun je dit onderweg blijven bijstellen.

Door de investering die je doet in een coachingtraject, garandeer je toewijding van jezelf. Je investeert in jezelf en daardoor blijf je ook dedicated om er echt álles uit te halen.

Reden 5) Coaching geeft je energie

Het voelt geweldig om met een gelijkgestemde te werken aan jouw plannen en doelen!

Stappen zetten met de ondersteuning van een coach voelt geweldig en geeft je bruisende energie. Want wat is er nou mooier om gericht stappen te kunnen maken om jouw doelen te bereiken met de juiste hulp?

Benieuwd naar wat Schop naar de Top voor jou kan betekenen? Vul dan dit formulier in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.