fbpx

Ongeduld omzetten in power

Stel je hebt een idee en je wilt dit idee tot werkelijkheid brengen. En je neemt alle nodige acties om je idee tot uiting te brengen. Vervolgens komen de resultaten niet zo snel als je had gehoopt en merk je dat je onrustig wordt. Je gaat twijfelen. Hoe kun je dan met ongeduld omgaan zodat je dit in power omzet? In deze blog ga ik hierop in.

 

Vervelend is dat he? Als dingen niet zo snel gaan als je zou willen? Je spreekt hier met Miss Ongeduld no.1 :-).  Ik merk aan mijzelf dat ik het soms ook nog lastig vind om rust te vinden als ik te snel wil gaan. Mijn ongeduld leverde me vaak frustratie op in plaats van positieve energie. Daarom heb ik voor mezelf manieren gevonden om met ongeduld op een betere manier te dealen. 

Wees in het huidige moment bewust van je gevoel.

Als je snel schakelt en dingen doorziet, kan het zijn dat jij sneller gaat dan je resultaten. Als allereerst is het belangrijk dat je opmerkt: ik voel ongeduld. Word bewust van je ongeduld. Daarmee ga je uit je hoofd en kom je in het huidige moment terug. Dit mag je ook uitspreken naar je omgeving: ik voel me onrustig.

Ongeduld betekent niets

Ten tweede is het belangrijk dat je denkt: ‘Dit ongeduld laat ik niets betekenen voor mijzelf. Ik merk het op en het is oké.’

Wat veroorzaakt je gevoel?

Ten derde kun je kijken naar: wat is de oorzaak van dat wat mij onrustig maakt? Is het een lancering? Is het een project wat niet vordert? Maak je in je business niet snel genoeg groei voor jezelf? Kijk eens eerlijk naar de oorzaak zonder jezelf te veroordelen. Laat het resultaat waar je zo ongeduldig naar uitkijkt los. Hierdoor zorg je ook voor minder negatieve gedachtes. 

Besluit dat je ongeduld omzet in positieve energie

Ten vierde: besluit dat je onrust kracht heeft. Ongeduld kun je omzetten in power wanneer je het in je voordeel laat werken. Gebruik deze onrustige energie door het in iets positiefs om te zetten. Zo maak gebruik van de flow van je energie en gebruik het voor positieve dingen in plaats van dat je in je hoofd blijft zitten. Laat het zich fysiek uiten op een positieve manier. Houd je van sporten? Ga lekker sporten! Werk aan je website. Werk aan een project wat al even is blijven liggen. Mediteer voor 10 minuten. Of ga naar buiten voor een stevige wandeling. Zorg in ieder geval niet dat je onrust in je hoofd blijft zitten door verder actie te ondernemen. 

Voor mij werkt muziek maken ook goed, of op een andere manier creatief te zijn.

Dat ongeduld brengt namelijk veel energie los. Als jij leert hoe je deze voor positieve zaken kunt inzetten, neemt dat knagende gevoel af en kun je makkelijker dealen met het ongeduld zelf.