fbpx

Podcast afl. 22 – Een energetische match worden met je toekomstige zelf

Hoe word je een energetische match met je toekomstige zelf? In deze podcast leg ik uit wat het concept “toekomstige zelf” inhoudt en hoe je hier op energieniveau een match mee kunt worden zodat jij vanuit je toekomstige zelf gaat leven.

Spotify

Je luistert naar de podcast van Schop naar de Top door Lotje Euser, aflevering nummer 22.

Welkom lieve ondernemende talenten bij deze nieuwe podcastaflevering, mijn naam is Lotje Euser en ik ben business coach voor ondernemende vrouwen op het gebied van sales en marketing.

Zijn jullie al een beetje gewend aan de winterse dagen? Ik merk dat ik echt zoiets heb van: wauw de winter is ineens hier!en moet wennen aan de donkere dagen en winterse buien. Ik houd meer van de zomer maar qua outfits vind ik de winter echt geweldig, lekker veel laagjes aan, overnknee laarzen aan. Je kunt je gewoon echt heel mooi aankleden. I love it!

Vandaag ga ik het hebben over het concept “Toekomstige zelf” – we stappen de laatste maand in van 2021 dus ik vind de timing perfect om het hier vandaag over te hebben. Ik ga je in deze podcast uitleggen wat het concept inhoudt en hoe je dit voor jezelf kunt gebruiken, zodat je een energetisch match kunt worden met je toekomstige zelf. Ook als je niet een ondernemer bent dan geloof ik dat dit concept ook voor jou heel interessant en handig is!

Dus toekomstige zelf, als je als luisteraar bekend bent met quantum fysica en wet van aantrekking dan klinkt het volgende verhaal heel vertrouwd voor je maar zelfs dan zal misschien ook mijn uitleg weer een nieuw licht schijnen op hoe je naar je doelen kijkt en wat je wilt bereiken.

Misschien heb je vrij weinig raakvlakken met deze topics, dus ik ga je er kort even iets over uitleggen voordat ik dieper duik in het concept van je toekomstige zelf.

De wet van aantrekking en ook quantum fysica gaan in op de theorie dat je moet uitstralen wat je wilt bereiken om het te kunnen aantrekken. Quantum Fysica gaat er van uit dat atomen en ook dus onze wereld voor 99,99% uit lege ruimte en dus eigenlijk energie bestaat. Alles is dus energie. Jij, ik – de bank waar je op zit, de wereld die je ziet … Dus de theorie gaat er vanuit dat je energie op dezelfde frequentie moet zijn als datgene wat je graag wilt aantrekken of bereiken. Want dan ontstaat er een perfecte match op energielevel zodat het voor jou binnen handbereik komt. Nu klinkt dat een beetje abstract als je dit principe niet kent.

Energie of frequentie kun je ook inbeelden als bepaalde “vibes” die je ervaart, dat maakt voor bepaalde mensen meer sense dan energie of over frequentie praten, maar ik ga dit principe verder uitleggen met als voorbeeld “je toekomstige zelf.”

Als ik ondernemers namelijk coach met hun business dan kijken we altijd waar diegene staat en waar diegene naartoe wil groeien. Vaak gaat dit om omzetgroei of de manieren waarop er omzetgroei gerealiseerd kan worden. De ondernemers die ik coach zijn niet snel tevreden met wat ze bereiken en leggen de lat graag hoog. Daarom vind ik mijn werk ook zo leuk, omdat ik een kick krijg van dit soort mensen én ze voor mij ook een perfecte match zijn. 

Nou als ze vervolgens vast zitten of zichzelf vertragen om hun doel te bereiken dan pas ik het concept “toekomstige zelf” ook vaak toe. Kortgezegd komt het op het volgende neer: Ik daag ze dan uit om te denken vanuit hun toekomstige zelf en vanuit die manier van zijn ook te handelen.

Dus stel dat je nu momenteel 100 K per jaar binnenhaalt en je wil doorgroeien naar 200 K per jaar, wat zou je dan anders doen ten opzichte van waar je nu staat? Hoe zou je dan handelen? Waarover zou je dan praten? Ik daag ze uit om te denken en te handelen vanuit hun zogenaamde “toekomstige zelf” door visualisatie.

Vaak zeggen ondernemers: “Als ik maar dit zou hebben, als ik maar dat zou hebben…Als ik maar sneller klanten zou binnenhalen, als ik maar meer ideale klanten zou binnenhalen dan…als ik maar meer volgers zou hebben…” 

En ik probeer ze uit die modus te krijgen van als als als…alsof ze die zaken eerst allemaal nodig hebben om te komen waar ze willen komen. Ik zal je wat verklappen, zelfs als ze het hebben bereikt dan zijn er wel weer nieuwe “als als als” redenaties. Dat is waarom mensen die bijvoorbeeld diepongelukkig zijn en denken dat als ze maar meer geld verdienen, of een andere baan zouden hebben of een getrouwd zouden zijn, dat ze ze dan gelukkiger zouden zijn, zichzelf zo onwijs tegenkomen. Je state of being en zoals je je voelt verandert namelijk niet door je omstandigheden maar door hoe je naar jezelf kijkt en wat je over jezelf denkt.

Misschien herken je dit. Het feit is: je hebt al die voorwaarden helemaal niet nodig. Je hebt al die volgers helemaal niet nodig, je hebt die meer klanten ook allemaal niet nodig. Je bent eigenlijk meer bezig met excuses te verzinnen, jezelf te saboteren om verandering uit te stellen en je vertraagt jezelf hier enorm door. 

Want groei is oncomfortabel, je wil ergens heen groeien waar je nog niet bent geweest. Wat onbekend terrein is. En je hersenen, zoals ik al in eerdere episodes heb verteld, vinden het bekende prettiger – want dat is veilig en je brein houdt van efficiëntie en wil je beschermen. Daarom is vanuit evolutie je brein altijd aan het proberen om je te houden waar je nu bent, want dat ken je, dat is veilig. Dus groei voelt onveilig aan. Alleen helpt die mindset je niet verder naar komen waar je nog niet eerder bent geweest.

Dit zie ik ook vaak bij mensen in loondienst die eigenlijk niet blij zijn met hun baan maar zichzelf bepaalde redenen blijven voorhouden als “Ja maar dit is niet het moment” of “Ik kijk het nog wel even aan…” – allemaal manieren om bij het oude en veilige te blijven hangen wat bekend en veilig voelt. Maar je weet zelf ook wel dat je alleen maar je huidige situatie zo in stand houdt en verlengt. Tijd voor verandering van perspectief!

De kunst is dus uit deze oude modus te komen en jezelf in gedachten te verplaatsen naar je nieuwe modus.

Laat ik hem even vertalen naar iets wat niet met ondernemen te maken heeft: Stel dat je in loondienst leidinggevende wilt worden, stel je zelf dan voor: hoe zou je je dan gedragen? Hoe kom je dan opdagen? Je moet je gaan gedragen alsof je er al bent.

Ook voor ondernemers is dit hetzelfde: Je bent er al, je hebt je doel al bereikt – wat doe je dan? Hoe voelt dat voor jou – Wat voel je dan precies? Voel je meer zelfvertrouwen? Voel je de voldoening? Voel je het plezier? En wat doe je dan precies?

Een klant zei tegen mij: dan zou ik meer grote potentiële klanten benaderen waarvan ik denk dat ze behoefte hebben aan mijn hulp. – Iets waar ze nu echt nog niet mee bezig was, of waar ze tegenop zag.

Het grappige is dus: Haar staat van zijn in die toekomstige versie zou dus op een andere manier actie ondernemen dan haar huidige zelf nu op dit moment.

En daar zit dus het antwoord om te groeien – je moet je al gaan gedragen en voelen alsof je er al bent om datgene aan te trekken wat je wilt bereiken.

Door je toekomstige zelf in te beelden ontwikkel je een bepaald verlangen om naar die situatie te komen en beeld je je ook in hoe je toekomstig zelf zou gaan handelen op een manier die synchroom is aan die situatie. En Quantum fysica, maar ook de wet van aantrekking, zegt dus: als jij je gaat gedragen en voelen alsof je er al bent, ga je vanzelf de omstandigheden aantrekken die passen bij jouw staat van zijn.

Zeker nu aan het eind van het jaar denk ik dat het belangrijk is om te kijken naar waar jij over een jaar wilt staan. En dat gaat voorbij aan doelen stellen, want doelen stellen an zich is leuk maar je moet je doelen eigenlijk gewoon gaan leven.

Je moet gaan denken en handelen vanuit je toekomstige zelf. Wat zou deze verbeterde versie van je doen in bepaalde situaties? Stel dat je miljonair wilt worden, hoe zou die miljonair dan omgaan met haar business? Hoe zou die miljonair in het leven staan? Hoe zou je je dan voelen? 

Het antwoord is vaak van klanten “Dan zou ik dit… dan zou ik dat” en mijn antwoord daarop is: waar je wacht je nog op? Je kunt jezelf in zo’n stroomversnelling brengen om dit soort dingen gewoon NU al te doen! Nu al te denken en te voelen. Het moment is niet straks of later of pas als je het hebt bereikt – het moment is nu al!

Het is heel makkelijk om jezelf voor de gek te houden en te denken dat je pas bepaalde dingen kunt gaan doen als je X of Y hebt bereikt. Maar het feit is: als jou toekomstig zelf het kan, dan kun jij het nu ook. We vergeten dat wij diezelfde persoon nu al zijn en door jezelf te verplaatsen in je toekomstige zelf vergroot je je mogelijkheden en kun je makkelijker oude patronen loslaten die je toekomstige zelf niet meer vooruit helpen.

Het belangrijkste is dus ook: wat doet je toekomstige zelf anders en hoe kun je dit nu al gaan toepassen? Je hersenen hebben zoveel denkkracht, ze zijn jouw meest waardevolle asset – zij kunnen jou helpen visualiseren naar je nieuwe staat van toekomstige zelf waardoor ineens meer mogelijkheden binnen handbereik liggen. 

Het geweldige aan dit concept is dat je ook automatisch in een veel hogere frequentie komt. Ik zie dit ook bij klanten wanneer we over hun toekomstige zelf praten, ineens beginnen hun ogen te stralen, je voelt het enthousiasme, je voelt het zelfvertrouwen, je voelt het plezier en de voldoening  waar ze over praten – en dit is nu precies wat jij nodig hebt om een energetische match te worden met je toekomstige zelf zodat je gaat bereiken wat je toekomstige versie al heeft bereikt. Je moet het al zijn en voelen!

Ik vind zeker dat je dit moet toepassen wanneer je momenteel het gevoel hebt dat je vast zit omdat je echt merkt dat de mogelijkheden ineens eindeloos worden, alsof je alle deuren openzet naar de toekomst die je voor ogen hebt.

Dit concept neem ik ook mee in mijn laagdrempelige eindejaarsprogramma waarvoor je je alleen déze week nog kunt aanmelden. Daarin is namelijk alle focus op jezelf en je business ready to go maken voor 2022. Mindset is daar natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van. Wanneer je je aanmeldt voor dit programma gaan we aan je marketingstrategie voor 2022 werken zodat je meer geld gaat verdienen met je ideale klanten! Het moment om in je toekomstige versie te stappen is gewoon nu – dus als je dit ook voelt na het luisteren van deze podcast, dan is dit programma echt iets voor jou!

Ik praat niet vaak in podcastafleveringen over wet van aantrekking en dergelijke maar ik merk dat het een groter onderdeel wordt van mijzelf en ook automatisch van mijn bedrijf omdat het ook allemaal zo logisch is op een bepaalde manier. Ik paste het ook al toe voor ik er überhaupt van gehoord had en soms als iets zo logisch is dan vergeet je om erover te praten.

Maar ik vond het in ieder geval wel heel leuk om het er vandaag voor jullie over te hebben.

Ik ben ook benieuwd wat je van deze podcast vond! Je kunt me volgen op Spotify of een van de andere platforms zodat je automatisch een notificatie krijgt wanneer er weer een nieuwe podcast aflevering is verschenen door op “volgen” te drukke. Easy as that! En je kunt me ook voor meer tips en tricks volgen op Instagram onder mijn eigen naam: Lotje Euser.

Voor nu wens ik je een fijne laatste maand toe van 2021 en tot volgende week bij een nieuwe podcast van Schop naar de Top.