fbpx

Hoe regelmatig content posten je business helpt groeien

Als ondernemer kun je niet meer om online heen, zelfs als je diensten voornamelijk offline plaatsvinden. Veel ondernemers zijn ontzettend sterk in hun expertise maar vergeten dat het belangrijk is om regelmatig online te komen opdagen om hun bedrijf te laten groeien. Daar is content posten een onderdeel van. In deze blog vertel ik hoe jouw online presence je business helpt groeien.

Zie marketing niet als bijzaak maar als essentieel onderdeel van je bedrijf

Jezelf vermarkten is essentieel om te verkopen. Goede marketing helpt je hierbij! Mocht je marketing nog ingewikkeld vinden, dan moet je zeker mijn gratis guide eens lezen.

Veel ondernemers zijn te gefocust op de korte termijn, ze willen nú verkopen en ik begrijp je eagerness als je dit herkent. Maar als je alleen maar korte termijn blijft denken dan mis je het grote plaatje. Ook moet je zaadjes blijven planten om later te kunnen oogsten. Daarom is marketing een essentieel onderdeel van je business.

Begrijp dat je klanten je sneller vertrouwen door jouw online aanwezigheid 

Wanneer je maar heel af en toe bijvoorbeeld op social media posts maakt of op je website content maakt, vragen klanten zich sneller af of ze je wel kunnen vertrouwen. ‘Is deze ondernemer wel nog actief?’ – vragen ze zich dan af.

Een ondernemer die consistent online te vinden is en op komt dagen, vergroot het vertrouwen bij potentiële klanten. Ze krijgen dan het gevoel dat je er écht voor hen bent en dat ze op je kunnen bouwen wanneer ze je nodig hebben.

Snap de kracht van de herhaling

Klanten zijn sneller geneigd iets aan te kopen wanneer ze het vaker voorbij zien komen. Dit is waar de kracht van de herhaling om gaat. Er is niet een bepaalde regel met hoe vaak dit moet zijn, dit is afhankelijk van het type product, of de aanbieder bekend of onbekend is en of de klant al eerder iets heeft aangeschaft bij de aanbieder.

Dus denk niet te snel dat je je klanten verveelt, ze hebben nu eenmaal herhaling nodig voor ze het besluit nemen om te kopen.