fbpx

Hoe intenties je helpen om je doelen te bereiken

Heb je wel eens het gevoel dat je wordt meegetrokken door je gebeurtenissen in je privéleven, werk of omgeving zonder dat je er vat op hebt? Dat er ineens alweer maanden voorbij zijn gegaan waarin je zoveel wilde doen, maar je te weinig hebt bereikt? Dan is het een goed idee om te intenties te integreren in je leven. In deze blog bespreek ik hoe intenties je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

 

Wat zijn intenties?

Intenties kun je zien als bewuste gedachtes, gevoelens of acties die je expres voor jezelf kunt zetten zodat je jezelf als het ware programmeert. 

Je kiest dus bewust wat je wilt denken, doen of voelen. Ze lijken daarmee op affirmaties, maar zijn toch verschillend. Affirmaties spelen zich namelijk af in het hier en nu, en intenties zet je voor de toekomst. Die toekomst kan vandaag zijn, of deze week, maand of jaren.

Hoe helpen intenties om je doelen te bereiken?

Ze helpen jou duidelijk maken dat je vanuit bewustzijn bepaalde zaken expres mag doen of denken. Het is een klein duwtje om je in de goede richting te krijgen naar je doelen toe. Als je intenties zet, ga je bewuster om met alles wat er op je pad komt en voel je je minder overvallen.

Daardoor kun je je gedurende de dag beter focussen, en herken je sneller kansen die horen bij de intentie die je hebt gezet.  Ook kun je beter zaken herkennen waar je geen aandacht aan hoeft te geven, omdat ze niet bij je intentie horen.

Een voorbeeld van een intentie

Stel dat je al tijden iets wilt doen aan je website, je roept al meer dan een half jaar dat je eens hoognodig je website moet vernieuwen maar het komt er niet van.

Dan kun je de intentie zetten om bewust aan je website te gaan werken. En die intentie herhaal je bijvoorbeeld voor jezelf een week lang waarin je elke dag aan je website gaat werken. Zo houd je jezelf scherp en gefocust op je doel omdat je je er elke dag opnieuw aan herinnert.

Wanneer is het juiste moment op intenties te zetten?

Het beste moment om een intentie te zetten is wanneer je net wakker bent geworden ‘s ochtends.
Je komt uit je slaap, maar je hebt je ogen nog dicht. Dan zijn je hersenen nog relatief rustig (je hersenen produceren dan thèta golven) en is er genoeg ruimte voor nieuwe gedachtes omdat je nog niet overspoeld bent door informatie uit de buitenwereld.

Dus in plaats van dat je je ogen opent en direct je telefoon pakt, blijf je nog even rustig liggen.

Je neemt vervolgens de tijd om bewust een gedachte te kiezen met bijvoorbeeld een actie als “Deze week ga ik elke ochtend om 9:00 2 uur aan mijn website werken.” of “Ik ga zorgen dat mijn website aan het einde van de week af is.” 

Je kunt daarbij ook meteen visualiseren hoe je wilt dat je dag gaat verlopen, of welk resultaat je wilt behalen. 

Je zult gedurende de dag meer rust ervaren, omdat je weet welke dingen wel/niet bij je intentie horen. Daardoor maak je bewustere keuzes en zul je zien dat intenties je al een voorsprong geven voor je dag überhaupt is begonnen!

Ga jij intenties inzetten in je leven? Laat me weten via Instagram hoe jij intenties gebruikt in je leven!