fbpx

Waarom jij niet harder moet werken

Voor veel mensen voelt hard werken prettig en veilig. Ze zijn gewend om altijd druk te zijn en daar voelen ze zich al jaren comfortabel bij. Maar toch kan dit belemmeren om door te stromen naar de top. Want er blijft niet veel marge meer over voor groei als je altijd druk bent. Daarom wordt het tijd dat jij niet harder gaat werken maar slimmer gaat werken om door te groeien naar de top. Ik ga je hier meer over vertellen in deze blog.

Als allereerst moet je eerlijk naar je eigen situatie kijken; hoe druk ben jij gemiddeld? Werk je vaak over? Stretch je die werkdagen tot in de avond? Of pers jij in je 8-urige werkdag activiteiten voor 16 uur waardoor je ’s avonds weinig waard bent?

Mochten er nu wat belletjes gaan rinkelen dan wordt het tijd dat jij ook slimmer leert werken, maar wat betekent dit precies?

Schaalbaar werken

Een van de zaken die direct met slimmer werken te maken heeft is schaalbaarheid. Dat betekent dat als jouw werkt toeneemt, dat dit niet direct invloed heeft op het aantal uren dat je eraan moet besteden. Bijvoorbeeld als een collega ziek is en zijn taken erbij moet nemen, of wanneer je inkomende orders ineens exponentieel stijgen. Door zaken te standaardiseren of automatiseren kun je efficiënter werken en meer voor elkaar krijgen in minder tijd. 

Prioriteren

Slimmer werken heeft ook met prioriteren te maken. Ik leer klanten gebruik te maken van de Eisenhower kwadrant. Door goed te prioriteren kun jij je focussen op wat écht belangrijk is en wat écht resultaat en waarde oplevert. Vaak werken we zó op de automatische piloot dat we vergeten dat prioriteren elke dag opnieuw nodig is. 

De kracht van de pauze

Dit heeft te maken met die automatische piloot. Wanneer je als een sneltrein door de dag dendert, dan zul je herkennen dat pauze er vaak voor jou niet inzit. Lunchpauze niet, maar ook niet de rust om een stap terug te nemen. Terwijl die sneltrein je niet gaat helpen om “The big Picture” te zien voor jouw business. Rust gaat jou daar wel bij helpen.

Ik hoop dat je deze tips kunt gebruiken als handvaten voor jouw eigen leven. Toch hoef je niet alles zelf uit te vinden!
Coaching helpt je door te groeien, carrière te maken of topresultaten te bereiken voor jouw bedrijf. Benieuwd hoe Schop naar de Top jou hierin kan helpen? 

Let’s talk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.