fbpx

Waarom elimineren zo belangrijk is

We hebben allemaal dromen maar om dromen te verwezenlijken moeten we deze omzetten in doelen. En om je doelen te bereiken moet je deze omzetten in acties. Maar… je kunt niet teveel acties op je bord hebben omdat je anders overloopt. Dus je moet gaan elimineren. Hoe pak je dat aan? Dat leg ik uit in deze blog.

Ik wil je aansporen om na te denken over hoe je je dromen kunt verwezenlijken. Het leven is te kort om te doen wat je niet leuk vindt, als je het gevoel hebt dat je er meer kunt uithalen maar je weet niet hoe. Dus je dromen moeten doelen worden. 

In plaats van dat je denkt aan: ik zou ooit X willen. Kun je er een doel van maken: Ik wil in Q1 van 2021 X te doen.  Hierna heb je acties nodig om dit te bereiken. Vervolgens moet je tijd maken om deze acties uit te voeren. En desondanks corona, denk ik dat je tijd vrij snel gevuld is (net zoals de mijne). Dus de volgende stap is: zaken elimineren die niet bijdragen aan je doelen. Hoe doe je dat lees hieronder:

  1. Elimineer zaken die je veel energie kosten maar weinig opleveren. Je hebt deze energie nodig voor je doelen, dus ga er gericht mee om!
    Dit kunnen vrienden, hobby’s, werkzaamheden en noem maar op zijn! Wees niet te voorzichtig – je hebt dit nodig om je doelen te bereiken.

  2. Elimineer gewoontes die niet bijdragen aan je doel maar wel veel tijd kosten. Die gewoontes kunnen zijn: facebook feeds doorscrollen, nieuwsberichten lezen die je niet vrolijk maken etc. Dit is persoonlijk – ik noem een paar van mijn gewoontes die ik wil elimineren.

  3. Elimineer afspraken / meetings die je energie kosten maar die weinig opleveren. Zit je soms bij meetings waarvan je denkt: wat doe ik hier?! Als je geen bijdrage hebt aan een meeting, skip hem gewoon! Vraag je collega’s om je up to date te houden, mocht je toch nog iets gemist hebbenn.

  4. Elimineer gedachtes die je afleiden van je doel. Dit kunnen een hele hoop soorten gedachtes zijn; twijfelende gedachtes, angstige gedachtes, trotse gedachtes. Je wilt juist de mindset hebben die wel bijdraagt op een positieve manier. TWIJFEL NIET! Dus in plaats van dat je denkt: “ik ga misschien …. wel …” plant je de gedachte in je hoofd: “ik ga op X dag dit doen.” Die gedachte zet zich om in een actie!

Bedenk goed: elimineren helpt je vooruit! Je kunt nooit tien jaar hetzelfde blijven doen, op een gegeven moment moet je verder! Dit is niet makkelijk, ik weet het. Het voelt oncomfortabel. Maar wil je echt je dromen achterna?Move on! Schakel de dingen uit die je tegenwerken, die je energie kosten. Dan kun je je volle potentie en talent inzetten op je doelen! Daar ga je zoveel voldoening in vinden!

Wil je hier meer over leren? Schakel dan mijn coaching hulp in! Lees er hier meer over.

Ik geloof in jouw talent, nu jij nog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.