fbpx

Afl. 54 – Wat is Human Design?

Wat is human design en hoe kun je de kennis uit human design toepassen in jouw leven en business? Daar heb ik het over in deze nieuwe podcast aflevering. Ik leg je uit wat het verschil is tussen (manifesting) generators, manifestors, projectors en reflectors en wat het betekent om een van deze types te zijn.

Je luistert naar de podcast van schop naar de top door Lotje Euser aflevering nummer 53

Welkom bij een nieuwe aflevering!

Zit je al helemaal in het herfstgevoel? Of nog niet? Het is nog warm buiten he? Ik liep laatst gewoon weer in een zomerjurkje rond, toch nog even nazomeren heerlijk!

Vandaag ga ik het hebben over een onderwerp waar ik het eigenlijk nog nooit over heb gehad, maar wat wel een grotere rol is gaan spelen in mijn business, namelijk human design!

Human Design is een soort blauwdruk van jouzelf wat een hele hoop informatie geeft over wie jij bent en waar je talenten liggen, maar ook je valkuilen, wat je rol is in het collectief en nog veel meer!

En nu weten jullie misschien dat ik behoorlijk nuchter ben maar toch ook dat spiritualiteit en mindfulness samen een grotere rol hebben gekregen in mijn leven. 

En dat is wat ik zo heerlijk vind aan human design, het is nuchter en tegelijkertijd ook weer een beetje magisch en spiritueel. 

Human Design is dan ook een soort mix van astrologie, Chinese I-Ching (Chinese boek van wijsheid, astronomie, quantum fysica en genetics. Het heeft ook wat weg van de chakraleer, en de centra die je in jouw human design blauwdruk terugvindt, komen wel overeen met de chakra’s maar er zijn een aantal extra centra.

Je blauwdruk is gebaseerd op 2 momenten: op het moment dat je wordt geboren en 3 maanden voordat je wordt geboren wat het moment is, volgens hd dat je ziel incarneert in je lichaam.

Misschien wordt deze aflevering nu iets teveel woo woo voor je, dus bij deze ben je gewaarschuwd.

Ik kwam met human design in contact via een andere coach, Sjoukje de Haas. Zij is wel écht de expert in Nederland en geeft hier ook trainingen in. Dus ik ben een training bij haar gaan doen zodat ik het ook weer in mijn eigen coaching kan toepassen. En ik zal je eerlijk vertellen: toen ik voor het eerst meer las over mijn type en profiel vielen er zoveel puzzelstukjes op hun plaats. Het was echt mind blown.

Dus sinds dit jaar geef ik ook persoonlijke human design readings waarbij ik jouw human design blauwdruk uitleg en ik moet zeggen: ik heb al veel readings gedaan en elke keer is echt weer zo bijzonder! Zoveel herkenning bij klanten en ik gebruik het ondertussen ook bij mijn eigen klanten.

Want human design geeft je ook veel informatie over hoe jouw energie werkt, waar je energie van krijgt en hoe je zorgt dat je jezelf niet uitput. Ook vertelt human design veel over je bewuste talenten en valkuilen maar ook over je onbewuste talenten en valkuilen. 

Dat is natuurlijk weer super handig voor mijn eigen coaching, want ook in het ondernemerschap kun je jezelf zeker opbranden als je niet goed kijkt naar wat je energie levert en wat jou energie kost. Daarnaast kun je zelfs informatie halen over wat voor sales en marketing strategie bij jou als ondernemer. Zo gaaf! Maar ook over voeding, over je omgeving, over gevoeligheid voor conditionering vanuit je omgeving. Zoveel informatie – echt bizar eigenlijk.

Ik ga trouwens over een weekje een masterclass geven bij Dianne Bouman, voor haar klanten van de business boost academy over human design en marketing strategie, Zoveel zin in!!

En nu wil ik het in deze aflevering een beetje overzichtelijk houden zodat je geen information overload krijgt. 

Ik ga in deze aflevering niet alles vertellen over human design want daarvoor is het écht te groot maar ik wil je wel wat meer algemene kennis meegeven. Dus ik geef je hoogoven wat insights.

En wil je nou zelf je human design checken? Dat kan makkelijk, je hebt alleen je geboortedatum, tijd en plaats nodig en op body graph.com kun je je eigen profiel opvragen.

Nou in HD spreek je ook wel over types. Je hebt 5 soorten types. De generators, dat is de grootste groep, ik ben er zelf ook een van. Zo’n 67% ongeveer. Je hebt de manifestors zo’n 12%, je hebt de projectors zo’n 20% en de reflectors zo’n 1%. Daarnaast heb je ook manifesting generators en die zijn eigenlijk een mix van generators en manifestors, die vallen onder de groep generators.

Ik ga je in deze aflevering de verschillende types uitleggen en ik weet zeker dat als je je eigen human design profiel weet, dat dit heel herkenbaar voor je is.

Generators, dit is de grootste groep en dit zijn echt de bezige bijtjes. De mensen die heel veel houden van werken en bezig zijn. Ik herken dit zelf heel goed, ik ben ook het liefst heel productief en generators kunnen hun eigen energie creëren. Ze hebben daar niemand voor nodig. Ook zijn ze super aantrekkelijk voor anderen omdat ze zoveel energie hebben! 

De projectors zijn de non-energy types zoals dat wordt genoemd en kunnen niet hun eigen energie creëren, ze hebben daar eigenlijk generators voor nodig. Projectors zijn altijd ontzettend wijs en ik vind dat je projectors de beste plek aan je vergadertafel moet geven. Want ze hebben veel te zeggen als je ze uitnodigt en kunnen heel goed hun wijsheid delen. Ze praten ook vaak veel als ze de kans krijgen. Het zijn coaches, maar ook projectleiders en goede managers. Maar omdat ze niet hun eigen energie kunnen genereren, zijn ze ook sneller moe. Dus projectors hebben veel meer rust nodig dan generators. Daardoor plakken we snel het label van “lui” op projectors terwijl dit eigenlijk niet klopt. Ze hebben gewoon meer rust nodig dan anderen.

Mijn eigen vriend is een projector en een van mijn beste vrienden is ook een projector en dat veel rust nemen, zie ik sterk in hun terug.

Dan heb je nog de manifestors. Dit zijn de visionairs en de mensen die het pad banen voor de rest van de mensheid. Echte trail blazers. Het zijn mensen die graag dingen op hun eigen manier doen en houden van veel afwisseling. Anders raken ze verveeld. Ze zijn continu met nieuwe ideeën bezig en dan zijn ze ook op hun best! Dit zijn echt de new-age leiders als ze gaan doen waar zíj drang op voelen. Daar worden zij blij van. Ze zetten hun energie om in initiatie en actie. Als een manifestor binnenkomt, draaien alle hoofden.

Dan heb je nog de reflectors. Dit is een heel klein groepje, maar 1% en dit zijn vaak helers en coaches omdat ze letterlijk een spiegel kunnen zijn voor anderen. Ze creëren ook niet hun eigen energie, maar reflecteren de energie van anderen. Reflectors zijn ook erg gevoelig voor conditionering en emoties van anderen en zij moeten zich vaak afvragen: is dit iets van mij of van de ander? Ze reflecteren de energie en emoties van anderen terug. Als je met een reflector praat dan voel je je snel ook diep begrepen. Dat maakt hen ook goede coaches. Maar het zijn ook mensen die meer tijd nodig hebben om beslissingen te maken en dit worden ook de “maan”types genoemd omdat ze eigenlijk een hele maancyclus nodig hebben om keuzes te maken. 

En tenslotte heb je de manifesto generators die een mix zijn van generators en manifestors. Ze hebben heel veel energie, kunnen veel werk verzetten maar hebben vaak ook heel veel inspiratie en ideeën. Het is een beetje best of both worlds. De Mani-gens zoals ze ook wel worden genoemd kunnen ook snel uitgekeken zijn op dingen, en zaken niet afmaken. Dat is hun valkuil. Maar ze behoren officieel tot de generators en zo’n 50% van alle generators is een Mani-gen. Stel dat je een naam nodig hebt voor een nieuw programma. Vraag het aan een mani-gen of manifesto, dat zijn echt bommetjes van inspiratie.

Nou en elk type heeft zijn sterke punten en valkuilen. Zo kan een generator als die geen voldoening voelt ook opbranden, en voelt hij frustratie. Een manifesto kan echt boos worden als hij zijn drang niet achterna kan gaan, en een projector vervalt sneller in bitterheid wanneer hij zich niet gezien voelt of niet kan projecteren.

Het ene type is niet beter dan het andere. Elk type heeft talenten en struikelblokken en human design zegt dus eigenlijk: dit ervaar je als je volgens je design leeft en dit ervaar je als je tegen de stroom gaat inzwemmen.

Dat heeft ook te maken met je eigen signature. Hoe voel je je als je volgens je design leeft?

Dat is per type ook weer anders.

Manifestors willen graag vrede en rust voelen, projectors graag succes, reflectors willen verrast worden en generators of mani-gens voldoening.

Toen ik hoorde dat het voor generators als mijzelf dus belangrijk is om voldoening te voelen dacht ik echt van; ooooomg dit is precies waarom ik in een burnout terecht kwam. Ik voelde al zo lang geen voldoening meer. 

Er vielen gewoon heel veel puzzelstukjes op hun plaats. Zo ontzettend fascinerend.

En dit zie ik ook elke keer weer in human design readings terugkomen, de herkenning en bevestiging. Is gewoon super mooi.

Nou daarnaast heb je ook de profielen die meer informatie geven over hoe jij jouw rol uitdraagt in het collectief. Maar ook over strategie: hoe jij het beste keuzes kan maken in jouw leven.

Er zit zoveel informatie in je human design blauwdruk, en als je nu nieuwsgierig bent geworden naar jouw human design, dan moet je misschien maar gewoon maar een keertje een reading bij me boeken. Dat kan gewoon makkelijk via mijn website lotjeeuser.com – dan duiken we samen in de geheimen van jouw design.

Ik hoop dat je deze aflevering, een keer heel wat anders, interessant vond. Mocht je nog vragen hebben of suggesties. Is er een onderwerp waar je enorm graag iets over zou weten? Stuur me een DM op IG of stuur me een mailtje via mijn site. Ik vind het super leuk iets van je te horen.

Voor nu wens ik je een fijn dag en tot de volgende aflevering!!