fbpx

Hoe krijg je als coach klanten?

Hoe krijg je als coach klanten? Je hebt al het zelfwerk gedaan, je weet wat je eigen waardes zijn en waar jij je klanten mee wilt gaan helpen. Je weet wat jou blij maakt en nu wil je anderen gaan helpen met datgene wat jij hebt weten te overwinnen. Maar nu moet je nog klanten vinden, hoe doe je dat?

 

Je hebt aan zelfontdekking gedaan

Als allereerste wil ik je vertellen dat – ook al heb je zelf een enorme ontwikkeling doorgemaakt en dit iets fantastisch is – dit niet automatisch betekent dat je hierdoor klanten gaat binnenhalen.

En misschien heb je dit zelf ook gemerkt. Misschien had je verwacht dat jouw verhaal anderen zo zou triggeren dat ze direct bij je aankloppen met: “Ik wil dit ook!!”. En dat je nu merkt dat de verwachte stroom klanten uitblijft.

Je hebt een mini-cursus geprobeerd

Misschien had je verwacht dat, nadat je je mini-cursus had gelanceerd, de klanten je cursus bijna als vanzelf zouden kopen omdat het zo laagdrempelig is. Want je weet dat je zoveel waarde aanbiedt voor zo’n lage prijs! Dus dit zou een no-brainer moeten zijn.

Maar waar blijven die klanten dan?

Je doet aan story-telling

Weet dat jouw zoektocht naar jezelf je niet helpt om te verkopen. Het helpt je wel bij het vertellen van jouw verhaal en jouw boodschap. En deze zaken zullen interesse wekken bij je potentiële klanten. Maar story-telling zorgt niet automatisch voor sales. Wat dan wel?

Ik wil dat je begrijpt dat als je bovenstaande dingen hebt geprobeerd en hebt gemerkt dat dit niet werkt, dat het allemaal helemaal oké is. Het ligt niet aan jou, je kwaliteiten of talenten. Die zijn er allemaal en zijn heel waardevol.

Het ligt aan iets geheel anders.

Je moet in de directe actie-modus komen

Verkopen werkt het beste als je écht in contact komt met je potentiële klanten. Ik adviseer mijn klanten altijd te denken in korte lijntjes, maak de weg naar verkoop zo kort en direct mogelijk.

Dus dat betekent niet dat je eerst nog een gratis e-book of cursus hoeft te maken, nee denk nóg korter en directer. Hoe kun jij nog directer de shortcuts vinden om te verkopen aan je klanten?

Houd jezelf niet weg van verkoop

Veel coaches hebben aan hun positionering gewerkt. Ze hebben hun verhaal en boodschap op orde. Ze hebben hun aanbod op orde (als dit allemaal nog niet het geval is, moet je je zeker hiervoor aanmelden) maar vergeten dat ze ook moeten verkopen.

En dat vinden ze spannend en eng. Dit vinden ze nog spannender dan hun verhaal delen met de wereld en laten zien dat ze een coach zijn. Daardoor proberen ze weg te blijven van verkopen, en houden ze zichzelf voor dat ze eerst nog een funnel, cursus, e-book of online omgeving moeten maken voor ze kunnen verkopen.

Dit is allemaal niet het geval, jij kunt ook nu al gaan verkopen. Je hebt de rest helemaal niet nodig.

Maar zorg er wel voor dat de basis eerst op orde is en je een duidelijk en goed aanbod hebt waar je verliefd op bent! En anders help ik je graag hiermee, zoals ik andere ondernemers hier ook mee heb geholpen.

Liefs,

Lotje