fbpx

Hoe krijg je nieuwe klanten door social media?

Nieuwe klanten vinden – hét nummer 1 verzoek van ondernemers die bij mij komen voor coaching. Sinds social media de drempel enorm verlaagd heeft om nieuwe connecties te leggen is dit een van de go-to manieren om nieuwe klanten binnen te halen. Maar hoe doe je dat?

Know where to go

Heb je het idee dat je een roepende bent in de woestijn? Dat je nauwelijks reactie krijgt op je posts? Misschien zit je voor jouw doelgroep op het verkeerde platform. Het ene social media platform is het andere niet. Maak bewust de keuze welke social media kanalen je wilt inzetten en dat gaat om: op welke social media bevinden jouw klanten zich?

Het is zonde om je tijd te verdoen op een social medium waar jouw klanten niet zitten. Ga bijvoorbeeld niet op Instagram zitten om 65+ te bereiken. 

Maak een social media strategie

Veel ondernemers maken een account aan op social media en gaan vervolgens random maar wat dingen posten. Het is echt een verspilling van je energie als je geen strategie hebt. Wees gericht! Bedenk wat je doel is van jouw account en welk resultaat je daarmee wilt bereiken. Zorg vervolgens dat je content post die helemaal gericht is op het behalen van die doelen.

Interacteren = goud

Zonder interactie geen klanten. Ben jij drukker met posten of interacteren? Posts zijn belangrijk, geen twijfel maar interactie is nóg belangrijker. De meeste social media platformen hebben talloze mogelijkheden om te interacteren zoals comments plaatsen, DM’s sturen, live komen en vragen beantwoorden of posts delen van anderen. 

Consistentie

Zo niet sexy maar wel belangrijk. Ja die algoritmes zijn slim in elkaar gezet om jou zoveel mogelijk actief te houden op social media! Je hebt vast gemerkt dat je bereik snel keldert als je niet regelmatig post, daarom is het belangrijk om consistent aanwezig te blijven posten & interacteren.

In een volgende blog ga ik in op type content die jou helpt om klanten binnen te halen! 

Wil jij hulp met jouw social media strategie? Vraag dan een gratis call aan via onderstaand formulier!