fbpx

Wat moet je doen als je vastloopt?

Wanneer je ondernemend bent ingesteld, kan het gebeuren dat je jezelf teveel laat meeslepen door de problemen die je tegenkomt. Je ziet kansen maar die kansen brengen ook bedreigingen met zich mee. Ineens zie je overal problemen opdoemen en loop je vast. Hoe pak je dan toch weer de draad op om het grote plaatje weer te zien en te focussen op progressie? In deze blog geef ik je tips!

Wanneer je helemaal in beslag bent genomen door de problemen die je onderweg tegenkomt dan raak je soms “caught up” in het moment. De kansen lijken ineens bedreigingen en je hebt geen idee hoe je vooruit komt

Dit gebeurt wanneer je teveel aan het inzoomen bent. Je bent te gefocust op één gebied, dat gebied met je problemen en daardoor raak je vast. 

Wat je vervolgens moet doen is uitzoomen. Doe een stap terug en bedenk; ‘Oke, waar was ik ook alweer mee bezig? Wat is het grotere doel?’ Neem rust en pauze om hier op terug te komen. ook al voelt dit tegenstrijdig met je doel bereiken.

Maar het is soms nodig om die rust te pakken en hetgeen je mee bezig bent als een geheel te zien. Door dit te doen krijg je ineens ruimte om op nieuwe manieren te kijken naar je uitdagingen en je problemen. Je stelt jezelf in staat om breder na te denken en oplossingen te verzinnen in plaats van alleen maar te focussen op één aspect van je plan.

Van veel ondernemers weet ik dat ze soms teveel focussen op een deel van hun doel. Door een stap terug te doen, te kijken naar je doel en deze voor jezelf te herhalen kun je checken of je nog wel aan het juiste onderdeel werkt en kun je vanuit een bredere invalshoek oplossingen bedenken.

Ik ben dit vaak tegengekomen in mijn eigen werk. Ik was zo aan het focussen om een probleem op te lossen dat ik mezelf forceerde. En dat kostte enorm veel energie. Ik zette een stap terug en bedacht: ‘Oke, wat wil ik bereiken? Wat wil ik voor mijn klanten betekenen?’ Daardoor kon ik uitzoomen en mijn doelen als een geheel bekijken. Daardoor gaf ik mezelf ruimte om de stippen met elkaar te verbinden en mijn creativiteit erop los te laten.

Door opnieuw te bedenken wat mijn oorspronkelijke doel was en uit te zoomen op mijn doel  werden struggles ineens veel kleiner en overzag ik weer waar ik mee bezig was en waarom. Toen dienden zich vanzelf nieuwe oplossingen en tactieken aan.

Dit zijn zaken waar ik ondernemers en vrouwen mee coach, om het grote plaatje weer te leren zien en te focussen op wat hen vooruitbrengt.

Wil je hier meer over weten? Vul dan mijn intakeformulier in om te zien hoe ik jou hiermee kan helpen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.