fbpx

Hoe vind je je passie?

Er zijn veel mensen die denken dat ze niet weten wat hun passie is en daardoor het gevoel missen dat ze ergens voor kunnen “leven”. Misschien herken je dat gevoel, je leeft en je werkt of studeert maar waar doe je dit eigenlijk voor? Wat is jouw “life purpose”? En hoe kun je deze vinden?

Dit zijn zaken waar vooral veel millennials tegenaan lopen en mee proberen te dealen omdat een gevoel van self fulfillment voor ons heel belangrijk is. Als je namelijk niet ergens naartoe kunt level, krijg je het gevoel dat je leven “een sleur” wordt. Elke dag voelt hetzelfde en je hebt weinig highs en lows om naar uit te kijken. Tegelijkertijd denk je dat anderen juist allang hun passie hebben gevonden en dat er blijkbaar wel iets mis moet zijn met jou omdat dit voor jou niet geldt.

Waarom maken we ‘je passie vinden’ zo belangrijk?

Een passie vinden is voor mensen zo belangrijk door het gevoel dat we daaruit hopen te verkrijgen. Het gevoel van self fulfillment, (zelfvoldaan voelen) en positiviteit. We denken dat we dit gevoel alleen maar kunnen ervaren door een passie te vinden! Onze passie wordt daarmee tot middel gemaakt voor onze positieve mindset, en dus ook als dé oplossing voor alle negatieve gevoelens.

Bewustwording

Misschien weet je dit stiekem wel maar door je alsmaar af te vragen wat je passie is, helpt dit helemaal niet bij het vinden van deze. Het legt alleen maar druk op jezelf die tot wanhoop leidt, gedachte-loops veroorzaakt en negativiteit creëert.

Maar hoe vind je dan wel die passie, of datgene wat jou energie geeft? Of heb je het opgegeven en hoop je, dat ooit die passie jou gaat vinden? Dan is belangrijk om jezelf af te vragen: waarom wil ik een passie vinden? Of kan ik ook positiviteit en energie halen uit andere dingen zonder de stempel passie erop te drukken? Of doe ik misschien wel dingen die me positiviteit opleveren, zonder dat ik dit zo ervaar?

Dit is echt key omdat we vaak dingen doen zonder ze echt bewust te ervaren. Als je terugdenkt aan vroeger, dat je bijvoorbeeld naar sporttraining ging (misschien destijds met tegenzin), zag je dat toen misschien niet echt als iets super leuks. Maar als je er nu aan terugdenkt dan raak je wel ineens vervuld met positieve herinneringen en gevoelens. Dit hebben veel mensen ook met hun studietijd. Toen ze studeerden vonden ze deze studietijd niet zo bijzonder, maar als ze inmiddels 40 uur in de week werken dan denken ze met heimwee terug aan die “goede oude tijd”. Hoe kan dit toch?

Soms heeft bewustwording tijd nodig en komt dit veel later. Zonde toch? Had je er toen maar meer van genoten! Gelukkig kun je dit jezelf ook actief aanleren. Daarnaast hoeft “Living in the moment” niet alleen te zijn tijdens Instagram-waardige momenten. Je kunt het gevoel van een zelfvervulling en passie echt overal in vinden als je er maar voor openstaat. Word je bewust van je gedachtes als je dingen doet. Bijvoorbeeld als je op een zondagmiddag een mooi boek leest – je kunt jezelf leren hier bewust van te genieten en positieve gevoelens mee op te wekken.
Die energie en positieve gevoelens waarvan je denkt dat je hiervoor je passie moet vinden kun je dus ook écht krijgen uit zaken die je misschien niet 1-2-3 je passie zou noemen maar die je wél uiteindelijk hetzelfde gevoel opleveren. En vervolgens als je deze dingen vaak genoeg herhaalt en hier bewust van geniet of positiviteit en energie uit haalt voor jezelf, kan het ineens zijn dat je ontdekt deze dingen je passie zijn geworden. 

Heb je hulp nodig om jouw mindset hiervoor te gebruiken? En bewust te worden van je gedachtes met als resultaat een zelfvoldaan gevoel en happiness? Boek dan een coachingsessie! Ik help millennials met hun mindset om alles uit het leven te kunnen halen.