fbpx

Wat helpt je nou echt groeien?

Wat helpt je nou echt groeien de hoogte in? Als ondernemer ben je altijd aan het zoeken naar het gouden ei en probeer je verschillende dingen uit. Van gratis weggevers tot aan webinars en cursussen. Zeker als je een marketeer pur sang bent, wissel je snel van strategie voor die instant gratification. Maar instant gratification is een slechte drijfveer. In deze blog vertel ik je over mijn visie op hoe jij kunt groeien.

 

Onzekerheid

Ja, die de route naar het gouden ei (meer klanten en meer omzet) wordt door velen bewandeld. Maar die route is een onzekere reis.  En die onzekere energie moet je wel aankunnen. Daar moet je mee leren dealen.

Dat is waarom veel business coaches zich al snel vastpinnen op een methode. Zoals high-end, of funnels, of een niche, of advertising. Datzelfde trucje leren ze ook hun coachees, waardoor velen elkaars methode gaan na-echoën.
Maar dat is niet wat ik je leer. Want ik zie dat de route voor iedereen anders verloopt. Er is geen “gouden ei” wat voor iedereen werkt.

Wat voor mij werkt, werkt niet per definitie voor jou. Of voelt niet prettig of natuurlijk voor je. Of past niet bij je business en je visie. Daarom dring ik mijn coachingklanten geen methode op. Want zodra het onnatuurlijk voelt, gaat het tegen je werken en ben je te afhankelijk van je coach om het werkend te krijgen.

Mijn doel is juist jou zelfstandiger als vrouwelijke ondernemer te maken, niet afhankelijker. Ik wil dat je zelf de hoogte ingaat, naar de top.

Wat mijn route is

Dus ik kan je niet vertellen wat nou écht leidt naar groei. Ik kan je wel vertellen wat voor mij een prettige route is en dat is de route die op organische groei gericht is. Organische groei is alleen niet echt de leukste route voor het emotionele gedeelte van je hersenen. Want hierbij krijg je  geen instant gratification. En dat voelt in het begin héél onzeker. Het voelt zoals champagne drinken zonder de buzz van de bubbeltjes en de alcohol. #saywhat?!

Geduld en vertrouwen

Organische groei is de route van geduld, consistentie, loslaten en vertrouwen. Minder pushen en meer naar je toe trekken door de juiste dingen te doen voor jouw business.

En die route voelt veel veel ondernemers niet prettig want ze willen NU groei en resultaat. Dat ongeduld is funest voor je business en is de reden waarom 1/3 van de ondernemers na 1 jaar al de handdoek in de ring gooien.

Dé vraag die centraal moet staan

De vraag is dus meer: welke manier van groei past bij jou? Welke manier voelt voor jou prettig? Wat sluit aan bij jouw talenten, je visie en je klanten? En hoe ga je daar achter komen?

En daarmee kan ik jou helpen. Ik heb een schatkist aan trucjes door mijn ervaring, maar ik wil dat je zelf ontdekt wat voor jou werkt. Dat je die onzekerheid leert dragen, jezelf leert leiden, op jezelf leert te vertrouwen en op je intrinsieke motivatie. 

Want dat gaat je écht helpen om meer te verkopen en te groeien met je business,.

Wil je hierover eens in gesprek? Boek gerust een call. Of doe mee aan mijn 60 Days of Sales, we starten eind januari!